Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

En liten rapport från resan till Egypten

Funderingar i allmänhetPosted by Janette Lagerroos Tue, March 27, 2012 22:46

Vi åkte iväg lite för kl 2 på torsdagsmorgonen den 8 mars mot flygfältet i Helsingfors. Flyget avgick kl 07.15 precis som det skulle. På flyget påminde stewarten om Tomas Lundin! Jag tyckte det bar komiskt på nåt sätt. Flygresan gick bra och det var relativt gott om rum mellan bänkarna. Väl framme gick allt bra på flygplatsen , fast jag blivit förvarnad att det kunde vara krångligt. Enkort bussresa och vi var framme vid hotellet som är helt snyggt och rent. Det syntes att det inte är ett lyxhotell men det är ett bra och billig hotell. Nära ligger systerhotellet Beach med sin uppvärmda pool och egen strand dit vi kunde gå för att sola och bada.

På lördagen åkte vi iväg på dykresa. Vi var 8 kunder på en stor båt och vi blev väl omhändertagna. Vi dök med en instruktör en gång och sen var det lunch och så skulle vi dyka igen. Pasi genomförde sitt andra dyk men jag fegade ur när jag kom i vattnet. Jag hade verkligen problem att andas med munnen då jag är van att andas med näsan i C-papmasken på natten. Men jag gillade att snorkla för då kunde jag när som helst lyfta huvudet och andas normalt igen. Det är en verkligt fantastisk undervattensvärld. Det är inte att överdriva om man säger att det känns som att simma i ett jätteakvarium!

Vi gick omkring i El Dahar och i Sakkala och det finns massor och åter massor småbutiker med ännu flera företagsamma försäljare. Puh, det kan vara en pina att gå längs gatan för alla vill att man tar en titt i just deras butik. En dag blev Pasi erbjuden 500 kameler för mig! Ingen aning vad han skulle med 500 kameler till men det torde vara ett någorlunda bra pris... smiley

På måndag åkte vi iväg på en mönkijäsafari men den blev en flopp. Vi åkte iväg till safarin med en liten buss och med oss var tre unga, snygga, ryska tjejer. Safarin startade från randen av öknen och vi hade två unga guider som bara hade ögon för ryskorna. Varken guiderna eller ryskorna talade engelska just alls men nog ryska desto mera. Vi kände oss verkligen överflödiga och oönskade. Jag tyckte ändå att det var roligt att köra mönkijä för det har jag aldrig gjort förut. Efter utflykten var vi sura som citroner och färden hem till hotellet gick med en ökenjeep som saknade bromsar! Hemskt! Men, nämnas bör att vi inte åkte på researrangörens safarin utan köpte dem privat.

Tisdag tänkte vi spendera på stranden men det var så disigt och blåsigt så vi åkte iväg till Senso Mall, ett köpcentrum som sades vara gigantiskt men det var inte särskilt speciellt, vi hade lika gärna kunnat skippa den trippen. Vi åt lunch på McDonalds och åkte vidare till New Hurghada. Det är en väldigt flott gata men till lika väldigt tråkig. Så vi åkte tillbaka till hotellet och gick till beachen. Eftermiddagen promenerade vi i bazarkvarteren, tappade bort oss lite och fick se den genuina lokala bazaren. Härligt! Vi har promenerat massor och har haft ont i föttren varje kväll.

Det var en härlig vecka som gick alldeles för fort. På kvällen den 15 mars landade vi hemma igen. Jag kan bra tänka mig att åka tillbaka nån gång i framtiden, fast just nu finns det andra resmål som hägrar.

Nu vill du förstås se bilder och mera bilder... Klicka här så kommer du till galleriet och bilderna.

  • Comments(3)//janette.westerbacka.com/#post26