Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Att vara kvinna är inte lätt...

Kyrka och församlingPosted by Janette Wed, June 13, 2012 16:20

Igår blev jag såå trött på dessa eviga fördomar om vad kvinnor o män kan/ska göra... Suck!

Städerskan undrade om jag kunde ta mig en titt på en lavoar som läcker och visst kunde jag det. Jag tog med mig lite packningar (som senare visade sig att inte passa) och gick iväg och skruvade upp avloppet från lavoaren. Vanligtvis är det packningen som är sönder när det läcker. När jag började greja kom en kvinna, anställd i församlingen, och undrade om jag kunde sånt där. Jag veeet att hon inte menade nåt illa och jag veeet att det är ovanligt med kvinnor som grejar, fixar, monterar och reparerar MEN jag är anställd som vaktmästare och hade det varit nån av de andra vaktmästarna (d.v.s. en man) hade hon aldrig kommit på tanken att fråga om kunskaperna!

Varför ska jag hela tiden måsta "försvara" mig? När ska jag lära mig att svara försmädligt "Nej, jag har ingen aaaaning om vad jag håller på med men det här verkar gå att skruva i bitar och Leif kan säkert komma o fixa det sen." Jag är innerligen trött på de förutfattade meningarna folk har om vad andra människor förväntas kunna. Att jag kan städa o koka kaffe är det ingen som ifrågasätter. Konstigt då.

Så lugnar jag ner mig lite och kommer ihåg att jag ju faktiskt är den första kvinnliga vaktmästaren som jobbat i församlingen i Pargas. Det tar väl fem år eller så innan personalen (och församlingsborna) vant sig vid tanken på en kvinna kan ha skitiga händer och verktygsbacken som bästa vän...

PS Klickar du på bilden kommer du till en kul webbplats smiley

  • Comments(0)//janette.westerbacka.com/#post42