Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Alla helgons dag

Kyrka och församlingPosted by Janette Sat, November 03, 2012 20:38
Allhelgona eller alla helgons dag är en dag då många söker sig till gravgården och kyrkan. Idag har jag börjat med två gudstjänster i jobbet och sen avslutat med en gudstjänst med kören på fritiden. Alla tre tillfällen inkluderade parentation d.v.s. ljuständning med uppläsning av namnen på de som dött under året sen förra allhelgona. På jobbet tändes många ljus för församlingen är större men det berörde mig inte så mycket men ikväll när jag deltog i gudstjänsten i min hemkyrka var många av namnen bekanta även om ingen var riktigt nära. Vid flera av namnen tänkte jag "oj, ja den!" och det var rörande att se så många i kyrkan som förlorat någon när och kär.
Efteråt gick jag ett varv på gravgården och njöt av alla ljus som brann vid gravarna. Det är så vackert i mörkret med så många levande ljus!
Sen kunde jag inte låta bli att fota ett stilleben. Tragiskt men vackert på bild... Trädgårdsmästaren har gått hem. (jag lägger upp bilderna i galleriet så kan du se dem i större format där.)

  • Comments(1)//janette.westerbacka.com/#post59