Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Vad ska vi äta till middag idag?

Hus och hemPosted by Janette Tue, March 05, 2013 09:31

Jag har haft problem med att hitta på vad jag ska laga till mat dag efter dag. Det kändes tomt i huvudet o tomt i kylskåpet. Jag visste ju nog att det i princip finns huuur många sorters maträtter som helst man kan laga till middag men är det stopp i hjärnan så är det. Att sen fråga familjen vad de vill ha till middag och få standard svaret ”mat” hjälper inte mycket. Alltså måste jag komma på nån hjälp i idétorkan.

Jag började med att skriva upp alla matsorter jag kunde komma på att vi ätit eller skulle kunna äta. D.v.s. mat jag vet att jag kan göra utan att dess mera behöva söka fram recept.

Sen hängde jag upp listan på kylskåpsdörren och bad familjen välja. Resultat: De ville fortfarande ha ”mat” till middag. Men nu har jag ändå ett hjälpmedel när jag funderar vad jag ska hitta på. Följande steg blev att skriva upp i väggalmanackan vad vi ätit varje dag.

Det har två fördelar. Dels ser jag när vi ätit vilken mat och dels kan man kolla hur gamla matresterna i kylskåpet egentligen är! Så, nu har vi en ganska varierad meny och jag har hittat lusten att laga mat igen. Somliga dagar står det ”rester” i kalendern men det har faktiskt blivit mera sällan efter att jag började med mitt nya list-system! Jag har också blivit bättre på att uppskatta vilken mängd mat jag ska göra.


PS. Bilderna är tagna med telefonen så kvaliteten är därefter.

  • Comments(3)//janette.westerbacka.com/#post95