Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Komplicerade personer

Funderingar i allmänhetPosted by Janette Wed, March 13, 2013 08:38
Vi känner alla komplicerade personer, ibland är det den där som stirrar på en i speglen, och det är inte alltid som vi ens gillar de här personerna över huvudtaget. De kan va så jobbiga att umgås med att man går krok för att inte behöva träffa på dem.
Tanken som slog mig igår var att det är underligt att vi sen slår oss ner i tevesoffan och njuter och gottar oss åt att se på komplicerade personer! Det är bra många som gillar serierna House, Mentalisten och Holmes NYC! De här snubbarna är komplicerade så det räcker och blir över. Visst är de snillen men sjutton heller att jag skulle vilja jobba med dem! Dessutom är Gibbs i NCIS ganska komplicerad och Barney i "How I met your mother" är inte heller så lätt att tas med. För att inte tala om alla andra serier och filmer som jag kanske inte ens har sett...
Följande tanke: Det här handlar om män, finns det komplicerade kvinnor i våra tevetablåer? Nikita? Medium? Nej, de är inte komplicerade på samma jobbiga sätt. Jag tror det finns en viss könsskillnad i våra komplicerade tevepersonligheter! Kvinnor "får" inte vara lika självcentrerade, egoistiska och jobbiga. Kvinnor ska va snygga, sympatiska och empatiska.
Nåja, det här var mina djupa tankar igår. Ingen moral, ingen slutsats, bara ett par tankar.
Ha en bra dag i alla fall!

PS! Missa inte Jonas Helgeson som kommer till Pargas kyrka nästa torsdag! Han e bara så fenomenal!

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rebecka / Ängsvalla Thu, March 14, 2013 17:28

Hade varit intressant att komma och lyssna på Jonas Helgeson, men det krockar med vår resa till Wien.

Komplicerade personen finns det jo, konstigt att man vill se på dem på tv också. Men det är väl underhållning iaf. :)

Posted by Janette Wed, March 13, 2013 18:22

Jag gillar också Monk för på nåt sätt är han mera verklig än tex House. Vem sku på riktigt orka med House? Never! Men Monk e mera symppis o inte så uppblåst o arrogant.

Posted by Jessica Wed, March 13, 2013 15:39

Men Linus, Monk e ju just bäst :) Minns en gång då han tvingades gå ner i en roskis :)

Posted by Linus Wed, March 13, 2013 10:37

Underligt... Alla <Enter> försvann ur förra kommentaren. Den ser lite mer grötig ut än den borde vara.

Posted by Linus Wed, March 13, 2013 10:35

Jag brukar hålla mig borta från komplicerade personligheter, speciellt TV-serier som innehåller sådana typer. Det är inte att de är komplicerade utan att deras komplicerade personligheter vanligtvis varvas med en stor dos arrogans, besserwisser-mentalitet och att de alltid lyckas till slut. En TV-serie med en komplicerad personlighet jag orkar se på är Monk. Såg på House men slutade då jag inte orkade med att se samma del om och om igen med olika personer o lite annan diagnos. Holmes NYC har jag bara tittat på nu och då och endast pga att Lucy Liu är med.För okomplicerade manliga personligheter rekommenderar jag: Spartacus och Vikings!Vikings har just kommit ut med det tredje avsnittet och verkar lovande. Spartacus är i fjärde och sista(?) säsongen, jag rekommenderar att se säsongerna i följande ordning 2-1-3-4 även om det går att se 1-2-3-4.http://www.starz.com/originals/spartacus#http://www.history.com/shows/vikings (på History channel!)

Posted by MalinW Wed, March 13, 2013 09:45

(skrivfel: It's always SUNNY in Philadelphia, ska de ju förstås stå...)

Posted by MalinW Wed, March 13, 2013 09:44

Heh, tv-serier, jei! :) Så här rikit snabbt funderat på komplicerade kvinnor, så t.ex. i Grey's Anatomy så är dom ju jätte jobbiga hela bunten :). Och serien Headcase (kom på finlands tv ännu för nån månad sen, men har nu slutat), handlade om en heeeelt psyko konstig kvinnlig psykolog. Var lite rolig serie nog :). Och toppen av alla så tar nog Dee, i It's always synny in Philadelphia. Hon e helt flippad. Det är jätte bra serie, har kommit på SubTv, men int just nu. Ladda ner o kika på!!