Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Ett fynd!

StudielivPosted by Janette Sun, March 17, 2013 17:33
Eftersom jag studerar teologi vid CLL på sidan av jobbet blir det en hel del bläddrande och läsande i Bbeln. Jag har vår vigselbibel men på nåt sätt har den inte känts rätt i studierna. Inte för att det är nåt fel med den eller nåt konstigt, men den har så sjuttons tunna blad! Den är för fin. Den är en bibel man läser julevangeliet ut på julafton - typ. Jag kände att jag behövde en robustare bibel. När jag började med kursen jag nu läser, Gamla testamentets exegetik lånade jag en bibel från jobbet. Den kändes bra. Det var en blå Bibel 2000 med tjockare blad än min vigselbibel. Inte hade den guldkant på bladen heller så den kändes mera vardaglig. Dessutom har den bra tillägg och förklaringar. Men den var till låns. Så jag funderade på var jag skulle kunna köpa mig en studiebibel. Akademen? På nätet? Jag sökte lite på nätet men kände att jag ville känna boken i min hand innan jag köpte den. Med det blev det liggande.
Förra veckan stack jag mig in på Missionsboden och spanade runt lite bland alla grunkor, kläder och diverse möjliga fynd. Där, i en bokhylla, hittade jag min bibel! Det är en vinröd Bibel 2000 i samma kvalitet som den lånade blå. Härligt! Perfekt! Den kostade mig 20 cent! Futtiga 20 cent! Det är ju ett skrattretande pris, men alldeles sant. Så, nu har jag en egen bibel att studera, strecka under i, vika hundöron i och hitta sanningar i! Jag är riktigt nöjd. Så nu kan jag fortsätta studera och sucka över tenter och deadlines för inlämningsuppgifter...

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Janette Sun, March 17, 2013 18:15

Tack Zyz! Det är ju just det att jag tycker att en bra bibel är en sliten bibel. En som man med kärlek kunnat läsa, bläddra i, strecka under i och återkomma till gång efter gång. Men det kräver att den känns bra i handen för att den ska bli en bra, sliten bibel! Funderade lite på en sån där "resebibel" med läderpärmar och dragkedja men jag tror att den inte skulle ha blivit "min" sen ändå, utan skulle ha känts för fin den oxå.

Posted by zyz Sun, March 17, 2013 18:11

Grattis Sys! har haft samma känsla med min vigselbibel.... tyvärr är det ju inte boken som är helig utan innehållet... ja, inte trycksvärtan men, d där som trycksvärtan förmedlar... så varför ska d va så svårt att stryka under, kladda i kanten, vika hundöron etc i så viktig bok??? Styk under med glädje!!!! :) <3

Posted by Malin Sun, March 17, 2013 17:38