Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Fredag - dag ett i London

Resor och upplevelserPosted by Janette Thu, April 04, 2013 21:35
Väckning kl 04.15 och iväg med 05.15 färjan mot stora världen. Bra kom vi till flygfältet i Åbo och bra kom vi ombord på planet. Bra gick bytet i Riga och bra landade vi på Gatwick. Vi köpte biljett och åkte tåg in till centrala London för att äta lunch. Det blev Fish 'n chips på tågstationen. Mums!
Sen var vi ganska trötta och sökte oss till vårt hotell. Det var ett nästan för billigt hotell. Vi betalade ca 25 € / person / natt! Så det var verkligt billigt. Det var ingen brist på dörrar och korridorer på hotellet och vi tänkte att det här skulle ALDRIG gå genom en brandinspektion i Finland. Vårt rum var litet, pluttelitet men helt okej. Bortsett från en 1 cm bred springa i i fönstret som fick gardinen att fladdra av blåsten. Jag drog fast det så gott det gick och tätade resten med wc-papper - no more problem. Vi vilade en stund och drog sen iväg till centrum igen. Dags för middag. Vi åt på Grill on the Square vid Leicester Sqaure och det var megamumsigt! Ett riktigt lyckat val. Efter maten var det dags att söka upp teatern för att se på STOMP. The Ambassador Theatre påminner en del om Åbo Svenska Teater. En liten mysig gammal teater. Showen fick man inte fota men en detalj från teater foajén kan jag bjuda på. Vi var alla riktigt trötta när vi satt där i salongen. Föreställningen började kl 20.00 men det betyder ju kl 22 finsk tid så vid det laget hade vi redan varit vakna 18 timmar! Jag fick verkligen kämpa för att hålla mig vaken, trots att showen var så medryckande och bra. Efteråt var det raka vägen till hotellet och sängen som gällde.
Vi steg av tunnelbanan på en annan station än tidigare på dagen och jag kände mig helt borttappad. Jag kunde inte orientera mig så jag hejdade en taxi och bad den köra oss till hotellet. Men, sa taxichauffören, det är ju bara en minuts promenad! Whatever, svarade jag, jag är så trött att jag inte orkar gå. KÖR! Vi var alla lika glada över den korta taxifärden.
Vi sov väldigt gott den natten...

Fortsättning följer...

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linus Fri, April 05, 2013 13:22

Trevliga foton och intressant berättelse!

Posted by Kamomilla Thu, April 04, 2013 21:57

Roligt att läsa om era äventyr!