Breven till världen

Breven till världen

* .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. * .:. *

Kära Du, vi ses kanske inte så ofta men jag vill hålla kontakten och berätta om hur jag har det. Det händer hela tiden spännande saker och det finns så mycket att skriva om. Ta väl hand om Dig tills vi ses igen!

Nörd vs nörtti

Relationer, familj och vännerPosted by Janette Lagerroos Sun, February 26, 2012 20:12
Jag bara måste få skryta lite! smiley

Idag överraskade jag gubben med att veta nånting om datorer som han inte visste. Gubben har hållit på med datorer sen ca 1984 (på den tiden då datorer inte såg ut som datorer) och det han inte vet om datorer behöver man just inte veta. MEN ibland, väldigt sällan men ibland, råkar han ut för något han inte stött på tidigare och det brukar stavas kris, panik, eller apuva... Då beklagar han sig vanligtvis med stora bokstäver och får det att låta som världen håller på att gå under och jag kommer rusande för att om inte lösa problemet så i alla fall säga, voj voj, stackars liten och ge honom en liten puss.

Idag var inte problemet av världens-undergång-storlek men ändå ett problem. Eftersom Google ändrar nån policy den 1 mars är det rekommenderat att man nollställer nånting (jag lyssnade inte såååå detaljerat) och när gubben ska göra det kommer han på att han inte vet användarnamn och lösenord till en sida på nätet. Hups! Han har nämligen (precis som lata jag) använt sig av automatinloggning och glömt den viktiga informationen. Hur ska han få reda på den??

Ha, bus-enkelt! svarar jag. smiley
Om man använder Firefox (som vi gör) så går man till Verktyg -> Inställningar -> Säkerhet -> Sparade lösenord. Väljer 'Visa lösenord' och så kollar man efter adressen till sidan där man vill veta användarnamn och lösenord. Ta-Daa! Färdigt!Oj, det där visste jag inte säger gubben.
Lite coolt tycker jag. En så liten enkel grej som jag visste! Så ibland är jag dataguru jag också. smiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Janette Lagerroos Sun, February 26, 2012 20:35

Har du inte användt dig av moz backup? Det är ett superduper pogram som flyttar alla bokmärken o lösenord i Firefoxen och alla e-post grejer i Thunderbirden. Man måste bara kolla att man har samma version av Firefox o Thunderbird i båda burkarna innan man börjar backuppa.

Posted by Jessica Sun, February 26, 2012 20:28

Men det visste jag ;-) Brukar använda mig av det där ibland och nu när jag har ny dator och ny firefox så är jag lite i strilet (fastän jag har nog alla lösenord sparade på ett annat ställe också). Måste nog starta gamla datorn ännu och föra över dem om det bara går. Hade problem med att flytta över bokmärkena, filen ville inte öppna sig, har du lösning på det Nette? Förut hade jag Windows XP Professional och nu Windows 7 Home Premium.